Ir noskaidroti jaunie Igaunijas gastronomijas talanti.

Ir noskaidroti jaunie Igaunijas gastronomijas talanti.

Ir noskaidroti jaunie Igaunijas gastronomijas talanti.

30.septembrī izstādes Tallin Food Fest 2022 ietvaros norisinājās arī Igaunijas pavāru asociācijas konkurss Igaunijas gada pavārs un Igaunijas jaunais gada pavārs.

foto: Lauri Laan

2022.gadā pirmo vietu un Gada pavāra titulu ieguva pavāre Helēna Vallimäe, kas ikdienā strādā restorānā Wicca. Otro vietu ir saņēmis German Macharashvili un trešo vietu ir saņēmis Alexey Aleksandrov. Kā galvenais produkts uzkodai bija noteikts asaris, pamatēdienā – bioloģiski audzēta vista, savukārt desertā – auzu pārslas.

Kandidātiem konkursa laikā bija jāpārsteidz žūrija ne tikai ar kulinārijas mākslu, bet arī ar radošo domāšanu. Esam gandarīti, ka šajā nominācijā ”Reaton Inovāciju pavārnīca 2022” saņēma Jevgenijs Kolikovs.

Pavāru sacensības vērtēja sešu locekļu žūrija, kuras galvenais tiesnesis bija Emmanuelle Wille no Igaunijas, savukārt viņai pievienosies 2021.gada uzvarētājs Ivans Derizemlja, kā arī Jeppe Foldager no Dānijas, Tapio Laine no Somijas, Marcus Hllgren no Zviedrijas un Dominic Moreaud no Francijas.

foto : Lauri Laan

Savukārt dienu iepriekš arī Tallin food fest 2022 ietvaros norisinājās konkurss Igaunijas jaunais gada pavārs. Godalgoto pirmo vietu ieguva Jeļizaveta Šalova no Tallinas servisa skolas. Otrā vietā palika Hedi Haugas no Tartu lietišķās koledžas un Sass Kesküla, no Kuressaare profesionālās skola ieguva trešo vietu.

Mums šis konkurss ir ļoti nozīmīgs, jo kopš pirmajām pastāvēšanas dienām “Reaton” pievērsis lielu uzmanību pavāru izglītībai un profesionalitātes veicināšanai. Esam pārliecināti, ka stimulējot veselīgu konkurenci un radošo azartu, tiek veicināta Igaunijas pavārmākslas kultūra attīstība.