Tāpat kā vīna buķetei, arī austeres garša un tekstūra ir ļoti atkarīga no to audzēšanas vietas. Galu galā katrai ūdenstilpei ir savas īpatnības: atšķirīgs minerālu sastāvs, paisuma un bēguma intensitāte, ūdens temperatūra un sāļums. Tas viss ietekmē austeru garšu.
Austeres tiek klasificētas pēc izmēra. Iegādājoties šo gardumu, pievērsiet uzmanību skaitlim no 0 līdz 5 lielgabarīta austerēm un no 0 līdz 6 plakančaulu austerēm. Jo mazāks skaitlis, jo lielāka ir austere, tāpēc 00 ir smagsvara, savukārt 6 teju mazulis.
Utah pludmales austeru tvertnes atrodas Normandijas austrumos. Šeit raksturīgs ir liels planktona daudzums jūrā un ļoti vējaini apstākļi. Šo parādību rezultātā strauji aug austeru gaļa, nevis čaula. Austerei ir izteiktāka garša nekā "fine" šķirnei. Jūs varēsiet nobaudīt izteiktu riekstu garšu, un bagātīgais mīkstums ir salds un kraukšķīgs.
Kā pareizi pasniegt un baudīt austeres.
Austeres gandrīz nekad neskalo (lai saglabātu to unikālo garšu), tās atver tieši pirms pasniegšanas un vienmēr izvieto uz ledus. Parasti austeres pasniedz, nesagriežot pievilkšanas muskuļus, pateicoties kuriem dzīvnieks ir piestiprināts pie čaumalas. Tiek uzskatīts, ka tādējādi austeres ilgāk saglabā svaigumu. Piedāvājiet saviem viesiem citronu vai sarkanvīna etiķi ar šalotes sīpoliem un ļaujiet viņiem nesteidzīgi baudīt gardumu!
Austeres no Utah pludmales: tās ir iepakotas Normandijā un var tikt pasniegtas jūsu restorānā jau trešajā dienā.
Austeres Creuses SP UTAH BEACH 3 (60-80g), 24gab
Austeres Creuses SP UTAH BEACH 2 (80-100g), 48gab
Austeres Creuses SP UTAH BEACH 2 (80-100g), 24gab