Jaunums Reaton klāstā - Alphenaer kazas siers

Jaunums Reaton klāstā - Alphenaer kazas siers

Jaunums Reaton klāstā - Alphenaer kazas siers

Vai jums garšo siers tikpat ļoti kā mums? Un vai vispār ir cilvēki, kas neēd sieru? Šie divi jautājumi neliek mums mieru.

Alphenaer kazas siers tiek gatavots pēc tradicionālās receptes nelielā Alphenaer ciematā, kas atrodas Nīderlandes dienvidu daļā pie robežas ar Beļģiju.

Ir daudz kazas siera šķirņu, sākot no mīksta un jauna līdz cietam un izturētam. Šķirne nosaka izskatu, garšu, aromātu un pat izmantošanu dažādu ēdienu pagatavošanā. Tomēr jebkura veida kazas piena siers ir veselīgs un baudāms produkts.

 

Jebkura siera ražošana sākas ar augstākās kvalitātes piena atlasi, kas tiek saņemts no apkārtējām saimniecībām. Siera ražotnē pienu paskābina, sarecina, pēc tam sagriež, sajauc un pārstrādā dažādos sieros. Gatavots no kazas piena ar dabīgu tauku un olbaltumvielu saturu, siers nogatavojas aptuveni divarpus nedēļas, pastāvīgā 12 grādu temperatūrā pēc Celsija un 98% relatīvā gaisa mitrumā.

 

Nogatavināšanas laikā sieri tiek regulāri apgriezti, un tajā laikā uz siera veidojas skaistā baltā garoziņa, kas cita starpā piešķir sieram īpašu izskatu un gardu krēmīgu garšu ar valriekstu un garšaugu notīm.

Siera garša mainās no maigas krēmīgas līdz pikantai, tam nogatavojoties.

 

Tradicionāli Alphenaer siers tiek izmantots gatavojot karstos tostus un kā uzkoda - tādā gadījumā tas tiek pasniegts siera platē kopā ar citiem sieriem, riekstiem, augļiem, medu un svaigu bageti. Bet ir arī daudz lielisku recepšu šim brīnišķīgajam sieram - gan auksto ēdienu, gan karsto.

 


0303076n Siers Brie Mini no kazas piena, t.s.s. 48%, 6*150g, Alpenhaer
Kazas brie sieram ir tāda pati sviesta, riekstu, sēņu un zālaugu garša kā aitas piena brie vai Camembert, tomēr tam smalkāks aromāts.  Jaunam sieram ir viegla un krēmīga garša, savukārt pilnībā nogatavinātam sieram ir pikantāka garša.


0302044n
Siers svaigais no kazas piena, kubiņos, t.s.s. 50%, 2*500g, Alpenhaer
Sasmalciniet svaigu kazas sieru, lai izrotātu savu iecienītāko pastu. Labākais ir tas, ka tas ir lieliski piemērots gan karstai pastai, gan svaigiem salātiem. Šis produkts lieliski papildina arī picu. Siers jau ir sagriezts vienādos kubiņos, kas nezaudē savu formu un neuzsūc mitrumu no citiem produktiem, līdz ar to piešķir jūsu ēdienam ne tikai lielisku garšu, bet arī estētiski skaistu izskatu.


0302045n
Siers svaigais no kazas piena, smērējamais, t.s.s. 50%, 2*800g, Alpenhaer
Maiga svaiga kazas piena garša ar gludu tekstūru, kas ir ideāli piemērota sviestmaizēm un uzkodām. Šim sieram ir tikai 16% tauku saturs.


0302043n Siers svaigais no kazas piena, ar trifelēm, t.s.s. 50%, 1*1kg, Alpenhaer

Svaigo Chevre sauc arī par svaigu kazas sieru.

Šis ir visizplatītākais Chevre veids, un tas bieži vien netiek nogatavināts ilgāk par dažām dienām, tādējādi piešķirot tam vismaigāko garšu. Tas ir mīksts siers, kas ideāli piemērots sviestmaizēm vai brusketām, to var sajaukt arī ar dažādiem garšaugiem.

 

 

Ir daudz kazas siera šķirņu, sākot no mīksta un svaiga līdz cietam un izturētam. Šķirne nosaka izskatu, garšas nokrāsas, aromātu un pat izmantošanu noteiktos ēdienos. Tomēr jebkura veida kazas piena siers ir veselīgs un garšīgs produkts.

Produkts var pildīt neatkarīgas uzkodas lomu - šajā gadījumā tas tiek pasniegts uz siera plates, bet to var izmantot arī kā sastāvdaļu dažādās receptēs.

 

Ļaujiet mūsu šefpavāram Edgaram Jaunzemam sniegt jums iedvesmu lieliskam vasaras salātam.

  • Spināta lapas
  • Grauzdēti valrieksti
  • Svaigas zemenes
  • 0303076n Siers Brie Mini no kazas piena, t.s.s. 48%, 6*150g, Alpenhaer
  • 0918099 Etiķis-krēms Balsamico ar vīģēm, 8*150ml, Villa Modena
  • 0935093 Eļļa vīnogu kauliņu, 6*500ml, HUILERIES DE LAPALISSE