09.septembrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā tika paziņots “Latvijas gada pavārs 2022” – Nils Ğēvele, iegūstot balvā “Reaton Zelta pavārnīcu”. Savukārt, par labāko pavāra palīgu jeb pavārzelli tika atzīts Agate Bataraga, balvā iegūstot “Reaton koka pavārnīcu”.
Pavāru klubs sadarbībā ar “Reaton” tradicionāli jau 16. gadu turpina pavārmākslas svētkus Latvijā, ikgadu rīkojot pavāru konkursu “Latvijas gada pavārs”, kurā tiek noteikts “Reaton Zelta pavārnīcas” ieguvējs. Šogad konkursā piedalījās 5 pavāri –restorāna "Ferma" un "Restorānu servisa skolas" šefpavārs Nils Ģēvele ar pavārzelli Agati Batragu, restorāna “Ogle” šefpavārs Artūrs Marčenoks ar pavārzelli Danielu Juškēviču, “Grand Palace Hotel” restorāna šefpavārs Andrejs Botikovs ar pavārzelli Loniju Astru Drazlovsku, “3 pavāru restorāns” šefpavārs Pāvels Skopa ar pavārzelli Matīsu Gleglu, kā arī “Hercogs” restorāna šefpavārs Kristaps Sarma a pavārzelli Niklāvu Barkovski.
Pavārus vērtēja starptautiskā žūrija, kurā bija nozares eksperti Fridgeir Eiriksson no Islandes, Fanciane Tartari no Skotijas, Tarvo Stint un Rudolf Visnapuu no Igaunijas, kā arī Tomas Rimydis no Lietuvas.
2006, 2007 Raimonds Zommers
2008 Vasīlijs Strelkovs
2009 Terēze Kondrate
2010 Viesturs Lasmanis
2011 Jānis Rozenbergs
2012 Kārlis Visockis
2013 Romans Ugļacina
2014 Kristīne Strode
2015 Ina Pliščenko
2016 Kristīne Strode
2021, 2018, 2017, Dinārs Zvidriņš
2019 Pāvels Skopa
2020 Heinrihs Erhards