Pasludināts “Latvijas gada pavārs 2020” un pasniegta "Reaton Zelta pavārnīca"

Pasludināts “Latvijas gada pavārs 2020” un pasniegta "Reaton Zelta pavārnīca"

Pasludināts “Latvijas gada pavārs 2020” un pasniegta "Reaton Zelta pavārnīca"

2.oktobrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā Hanzas peronā tika paziņots “Latvijas gada pavārs 2020” – Heinrihs Erhards (Grand Hotel Kempinski Riga), iegūstot balvā “Reaton Zelta pavārnīcu”. Savukārt par labāko pavāra palīgu jeb pavārzelli tika atzīts Deniss Korotkovs (restorāns “Ogle”), balvā iegūstot “Reaton koka pavārnīcu”.

 

Pavāru klubs sadarbībā ar “Reaton” tradicionāli jau 14. gadu turpina pavārmākslas svētkus Latvijā, ikgadu rīkojot pavāru konkursu “Latvijas gada pavārs”, kurā tiek noteikts “Reaton Zelta pavārnīcas” ieguvējs. Šogad konkursā piedalījās 6 pavāri – Heinrihs Erhards no Grand Hotel Kempinski Riga, Ozoda Abdullaeva no restorāna Laivu centrs, Artūrs Marčenoks no restorāna Ogle, Jānis Osis no Hotel Hestia, Nauris Salenieks no restorāna Kaļķu vārti un Kirils Komarovs no restorāna Laivas.

 

Pavārus vērtēja starptautiskā žūrija, kurā bija nozares eksperti no Latvijas – “Reaton Zelta pavārnīca” ieguvēji Raimonds Zommers un Ina Poliščenko, Somijas/Zviedrijas – Jari Karlsson, Lietuvas – Jaroslav Orsevski un Igaunijas – Rudolf Viisnapuu.

 

Konkursā tika pieteikti arī 6 pavāru palīgi – pavārzeļļi – Nikita Lebedevs no restorāna Lielupes Laivas, Andrejs Šuļģintovskis no restorāna Kaļķu vārti, Kirils Dubrovskis, Mareks Vasiļevskis, Deniss Korotkovs no restorāna Ogle un Ozgur Gurkan no Grand Hotel Kempinski Riga. Labākais pavārzellis balvā saņēma “Reaton koka pavārnīcu”, kā karjeras sākuma simbolu un naudas balvu 200 EUR apmērā.

 

Kritēriji, pēc kuriem notika vērtēšana pavāru konkursam ir sagatavošanās darbam, darba forma, virtuves un inventāra sagatavošana, produktu pareiza sagatavošana, tehniskā meistarība un darba organizēšana, darba tehnika, darba vietas organizēšana, higiēna, produktu racionāla izmantošana jaunrade un mūsdienīgums, ēdiena pasniegšanas laiks un tehnika, ēdiena noformējums, kompozicionālā krāsu un formu vienotība, proporcijas, svars, ēdiena garšas, smaržas un produktu saderība un smaržas, garšas un konsistences atbilstība, kā arī ēdiena uzturvērtība. Labākais pavārzellis tika noteikts pēc atsevišķiem žūrijas kritērijiem - darba tehnika, komandas darbs, higiēna un darba drošība, ieinteresētība darba uzdevumos un inovācijas.

 

Iepriekšējo gadu uzvarētāji:
2006, 2007 Raimonds Zommers
2008 Vasīlijs Stvelkos
2009 Terēze Kondrate
2010 Viesturs Lasmanis
2011 Jānis Rozenbergs
2012 Kārlis Visockis
2013 Romans Ugļacina
2014 Kristīne Strode
2015 Ina Pliščenko
2016 Kristīne Strode
2017, 2018 Dinārs Zvidriņš
2019 Pāvels Skopa