Siers Feta no vadošā Grieķijas uzņēmuma KOLIOS.

Siers Feta no vadošā Grieķijas uzņēmuma KOLIOS.

Siers Feta no vadošā Grieķijas uzņēmuma KOLIOS.

Feta siers neapšaubāmi ir viens no slavenākajiem grieķu sieriem. Tā ir daļa no Grieķijas kultūras mantojuma. Feta ir svarīga Vidusjūras reģiona un grieķu diētas sastāvdaļa. Faktiski Feta aizņem 70% no Grieķijas siera patēriņa. Grieķijā vidējais Fetas patēriņš uz vienu iedzīvotāju ir vairāk nekā 10 kilogrami gadā, kas ir unikāls daudzums jebkuram citam sieram pasaulē.

Eiropas Savienība ir atzinusi Fetu kā tradicionālu grieķu produktu ar aizsargātu cilmes vietas nosaukumu (P.D.O.). P.D.O. apzīmē “aizsargāts cilmes vietas nosaukums” un attiecas tikai uz produktiem, kas atbilst ES Regulai Nr. 1151/2012. Katrs P.D.O. uz produkta ir jābūt ES kvalitātes logotipam P.D.O.

KOLIOS Authentic FETA P.D.O. siers nogatavināts nogatavināts sālījumā, ir izgatavots no svaiga pasterizēta aitas un kazas piena, kas iegūts no brīvi ganītiem dzīvniekiem. Vidusjūras stiebrzāļu dabiskais aromāts un uzņēmuma lieliskās tradīcijas un zināšanas siera pagatavošanā garantē unikālu, izcilu KOLIOS FETA P.D.O. garšu.

Pasniedziet saviem klientiem Fetas sieru oriģinālos grieķu salātos, sviestmaizēs ar sagrieztiem tomātiem, ar dažiem pilieniem olīveļļas, citrona sulas un oregano vai pipariem. Vai vienkārši kā garšīgu piedevu gandrīz katram Vidusjūras reģiona ēdienam.

 

Recepte ar grieķu svētku noskaņai!

Biešu un pupiņu salāti ar KOLIOS Fetas siera kubiņiem

Sastāvdaļas:

  • 50g KOLIOS Fetas siera kubiņi
  • 50 g jaunās spinātu lapas
  • 1 tvaicēta biete
  • 50 g tvaicētas zaļās pupiņas
  • 5 ķiršu tomāti
  • 3 valrieksti
  • olīveļļas mērce

Pagatavošana un pasniegšana

  • Sagatavo tvacētas biešu daiviņas un tvaicētas putiņas.
  • Servēšanas traukā lieciet spinātus un pārgrieztus uz pusēs ķiršu tomātus.
  • Pievieno atdzisušas tvaicētās bietes un pupiņas
  • Pievienojiet KOLIOS Fetas siera kubiņus, sasmalcinātus valriekstus un aplejiet ar olīveļļu.

 

Unikāli salāti gaida, lai tos nogaršotu!